A projekt neve:

“Történeteinktől jobb lesz a világ”

A támogatandó program célja:

A 2022-es Swimathon keretében kapott adományokat két 2022-es gyártású társadalmi célú kisjátékfilm és egy dokumentumfilm utómunkálataihoz és terjesztéséhez, fesztiváloztatásához szeretnénk felhasználni, hogy minél több emberhez jussanak el ezek az alkotások. Mindhárom film témája kapcsán sok a félelem és előítélet. A „Nefelejcs” esetében az időskori demenciával, az Életrevaló Egyesülettel közösen elkészített „Széllel szemben” segítségével az intézetben élők motivációjával, míg a Vertebra Alapítvánnyal készített „Gerincműtét testközelből” esetében a nagy kockázatú scoliosis műtétekkel kapcsolatosan szeretnénk érzékenyebbé tenni társadalmunkat.
Elsők között a ferencvárosi érdeklődők és támogatóink számára mutatjuk be munkáinkat egy zártkörű bemutatón , amin a készítőkkel és érintettekkel közvetlenül is találkozhatnak majd a nézők.

Az igény/ a probléma, amire a projektben megoldást kínálunk:

A közönségnek szüksége van inspiráló, pozitív kezdeményezéseket bemutató filmekre. Egy-egy jól kivitelezett alkotás hatalmas változásokat indíthat el, mind a nézőre, mind a bemutatott jelenségre, de akár magára a kezdeményezőre nézve is.
Mindhárom idei film amit partnereinkkel összefogva készítünk és terjesztünk hátrányos helyzetű csoportok megértését és elfogadását helyezi a fókuszba annak érdekében, hogy a többségi társadalom részéről megfelelő segítséget kaphassanak.

A projektben tervezett tevékenységeink, várható ütemezéssel:

Filmekhez kapcsolódó utómunka: 2022. június 18 – 2022. október 31.
Grafikai tervezés és sokszorosítás: 2022. június 18 – 2022. október 31.
Hazai és nemzetközi nevezések: 2022. június 18 – 2023. december 20.
Filmbemutatók szervezése: 2024. január 15 – 2024. május 31.
Ferencvárosi filmbemutató: 2024. február 16. péntek

A projekt tervezett költségvetése, röviden (költségtípusok és összegek):

Utómunka költségek: 1.500.000 Ft
Grafikai és nyomdai költségek: 200.000 Ft
Hazai és nemzetközi nevezési díjak, egyéb fesztiválköltségek: 800.000 Ft
Filmbemutatók szervezése: 500.000 Ft

A Swimathonon gyűjtött támogatásunk tervezett felhasználása:

A Swimathonon gyűjtött adományokat a fentiekben bemutatott három film utómunkálataira (zeneírás, fényelés, hangutómunka, feliratozás, intro-outró elkészítése, angol nyelvű fordítás és felirat elkészítése, filmplakát tervezése, stb.) valamint a terjesztésének és fesztiváloztatásának költségeire tervezzük felhasználni.

Milyen hatást remélünk a projekt megvalósulásától és hogyan kívánjuk mérni azt?

A film máig a leghatékonyabb kommunikációs eszköz, ha nagy közönség elérése a cél, ami a szociális média, a videomegosztó site-ok korában még hatványozottabban igaz.
A Széllel szemben forgatása során a csapatmunka komoly egyéni és csoportos fejlődéssel járt együtt. A nevelőotthonokban felnövő fiatalok megtapasztalhatják a sikert és hogy képesek mások által is elismert értéket létrehozni, olyan társadalmi érdeklődés irányul feléjük, ami formálja is az intézményi keretek között nevelkedő gyerekekről alkotott képet. A Nefelejcs segítheti a betegség korai felismerését, megértését és elfogadását a többségi társadalomban. A Gerincműtét testközelben c. film bátoríthatja a gerincműtét előtt álló gyerekeket és családjukat, felkészítve őket az előttük álló út nehézségeire.

A projektet megvalósító civil szervezet neve és célkitűzése:

Az 1996-ban megalakított Északi Támpont Egyesület nonprofit alapon működő, társadalmi célú kommunikációval foglalkozó értékközösség, kreatív csoport. Csak olyan projektek megmutatását vállaljuk, amelyekben mi magunk is hiszünk és amelyekkel azonosulni tudunk, mindezt költséghatékony módon.
Hiszünk abban, hogy a világ jobbá tétele a saját mikrokörnyezetünkben kell, hogy elkezdődjön. Ennek érdekében más civil szervezetekkel, vállalatokkal és intézményekkel együttműködve, konkrét ügyeket, történeteket bemutatva, pragmatikus párbeszédet kezdeményezünk társadalmi kérdésekben.

Szervezeti adatok Név, székhely, bírósági bejegyzés ideje és száma, adószám, honlap Kontakt személy neve, elérhetősége:

Név: Északi Támpont Közhasznú Egyesület

székhely: 1196 Budapest Zalaegerszeg utca 117.

bírósági bejegyzés ideje és száma: 01-02-0007440

adószám: 18085019-1-43

honlap: http://www.eszakitampont.hu 

Kontakt személy neve, elérhetősége: 

projektvezető: Muchichka László, [email protected], +3620-526-4386
szervezet vezetője: Tóth Bálint, [email protected], +3670-365-7245